lördag, mars 19, 2016

En favoritkofta!

Jag blev himla glad över frågan från Rililie att teststicka hennes kofta "Le scarabée bleu"! Tyvärr lyckades jag inte hålla deadline denna galet jobbspäckade februarimånad, men hon blev inte arg :)
Stickade i dubbelt supersoft (färgerna nougat, saffron och mariner) på stickor 3,5 och 3. Det tog sin lilla tid att göra det mörkblå partiet, som har en struktur som knappt syns i garnet och färgen.
Jag fick verkligen kämpa- inte förrän jag fick en pannlampa i present blev det lite kul. Har stickat fel massor av gånger. 
Men det var värt slitet helt klart, älskar koftan, och som helhet var det en jätterolig och omväxlande stickning med snygga detaljer och nya kunskaper, tex hur man graftar en icord. Icorden går runt hela koftan, i slutet stickar man med 4 rundstickor i arbetet och en femte som jobbar!
Som omväxling har jag stickat den här sjalen, Appletini mystery KAL.  Stickad i Cascade 220 (fg atlantic), Cascade 220 heathers (summer sky) och Handpaintedyarn DK (creme caramel). Stickor 4,5 och 5. Rolig och lätt (-fast jag gjorde faktiskt fel på sista delen som jag fick trixa till i slutet) :)

2 kommentarer:

  1. Så fin den är! och sjalen är ju pricken över i:et!

    SvaraRadera
  2. Fin tröja och härlig sjal. En bra pannlampa är en stickares bästa hjälpmedel när det ser mörkt ut ;)

    SvaraRadera