tisdag, november 10, 2015

Combination knitting FTW

Jag må vara den sista som hört talas om combination knitting, men strunt samma. Måste bloggas och delas om denna Revolution för slätstickandet.
Jag har stickat mycket i min dag och brukar vara rätt bra på att sticka slätstickning jämnt. Med min senaste UFO-stickning Top side cardi har det dock inte gått bra, tjockt garn och stickor 5, det blev stretigt och den aviga slätstickningen kändes mer och mer som vertikal manchester.
Lade ut detta foto på instagram, och det tog bara några minuter innan Visalisa skrev "pssst---combination knitting" som kommentar. Jag fattade inte, och hon förklarade vad det var, att sticka avigmaskorna vridna och sedan vrida dem rätt i det räta varvet. Jag fattade fortfarande inte, kanske för att jag typ aldrig stickat vridna aviga maskor på rätt sätt, vad vet jag.

Men jag googlade och hittade en youtube-video:

Pluspoäng till den filmande mannen som viskar till kvinnan som pratar "visa från annan vinkel, det kommer de att uppskatta".

Såhär blir det nu.
Hurra!
Kan inte sluta! Det är fortfarande lite pilligt men så värt. Och grymt fint med avig slätstickning i detta fantastiska garn.

12 kommentarer:

 1. TACK! Nä, du var inte sist. Jag hade ingen aning. Känns som jag blivit upplyst, typ. Måste genast testa.

  SvaraRadera
 2. Jag visste inte heller, tack för tipset. :))

  SvaraRadera
 3. Så här har jag alltid stickat slätstickning. Det lärde mig min mamma. Hon var född 1917.

  SvaraRadera
 4. Det finns tydligen ständigt nya saker att lära inom stickning, trots att man som du skriver hållt på att sticka hela livet. Kul info. Tack!

  SvaraRadera
 5. Du var inte sist, jag hade inte heller nån aning. TACK! Det ser ju enkelt ut.

  SvaraRadera
 6. Visste inte heller men har däremot lärt mig ha en tjocklek på stickan på rätsidan o en annan på avigsidan. Kan räcka med1/4 storlek

  SvaraRadera
 7. Visste inte heller men har däremot lärt mig ha en tjocklek på stickan på rätsidan o en annan på avigsidan. Kan räcka med1/4 storlek

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är också ett bra tricks men jag tycker det här är smidigare. Och roligare :)

   Radera
 8. Vad härligt att det är fler som upptäcker combination knitting sent i sticklivet! Själv har jag sällan haft problem med slätstickning. Däremot med rundstickad ribbstickning, där övergången från avigmaska till rät maska gluffar åt sig mer garn och ger sladdermaskor. Så där har jag testat kombinationsstickning - men det är fortfarande på provtubs-stadiet ;)

  SvaraRadera
 9. Tack, detta hade jag ingen aning om! Tror just att mitt hopplösa tröjprojekt blev roligt igen, ska testa omedelbart!

  SvaraRadera