tisdag, maj 19, 2015

I ♥ Berlin

Jag älskar Berlin! Atmosfären! Maten! Byggnaderna! Kastanjeblommorna! Blåregnet!
Allt.Vi var fem tjejer som åkte till den nya festivalen Berlin knits ihop: Petra, MariaMajaAnn och jag. Ett toppgäng på alla sätt! Vi har haft det så mysigt och kul!
Bodde via airbnb i en lägenhet som var ett konstgalleri. Coolt!

På fredagen kom vi vid lunchtid och satt en stund på lägenhetens uteplats och laddade. Sen shoppades tyger i butiker som gjorde alla sy- och bandfantaster alldeles till sig. Dvs alla utom jag- men jag njöt ändå av alla vackra färger och strukturer. De två butikerna som vi besökte var båda välsorterade, Traumbeere i Friedrichshain var billigare och hade massor av tyger och band. Frau Tulpe i Mitte/Prenzlauer Berg hade ännu mer, och framför allt mer olika stilar och massor av sybehör. Där föll till och med jag till föga till slut och köpte en meter bomullstrikå som ska bli nån slags topp, tänker jag mig.

På lördagen började äntligen mässan som var resans själva syfte, Berlin Knits. Det var beläget vid Jannowitzbrücke i en liten mässbyggnad.
Det såg inte mycket ut för världen vid första intrycket, men rymde massor av fantastiska garner och superstickkändisar som jag ohämmat passade på att ta selfies med när mina vänner inte var i närheten!

Det var mycket folk och en härlig stämning, men jag önskade att jag var bättre på tyska, för många jag pratade med var ganska obekväma med engelska så det blev ingen riktig Ravelry-mötesplats som jag hade hoppats.
Vi gick inga kurser, jag tyckte det var för dyrt. Men det ångrar jag lite nu. Lisa, som jag träffade för första gången på SiV, gick två kurser för Joji och var lyrisk. Det hade varit kul att uppleva! Men å andra sidan var den en väldigt kort helg och Berlin lockade med sina ruffiga kvarter där man kan leva loppan och gå på loppis på samma gång.
Hur som helst var det kul att få säga hej till Anke/Fallmasche, Stephen West, Isabell Krämer, Veera Välimäki och Joji Locatelli. Särskilt Veera och Anke, som jag ju teststickat för några gånger och hade en liten relation till annat än som fanclub :) Och det var väldigt väldigt kul att köpa fina garner! Nu blir det inga nya gympadojor. (Men många nya tröjor istället!)
På söndagen var vi på loppis i Mauerpark. Det är så mäktigt att gå där- det som tidigare var hårt bevakat ingenmansland- nu är det folkfest, gungor, marknad, gatumusikanter och massor av mat. Söndagar är loppisdag i Berlin, och det var ett enormt utbud. Särskilt av snygga lampor och möbler. Om jag flyttar till Berlin nån gång ska jag köpa allt bohag på loppis.

På eftermiddagen åkte Maja hem och Ann vidare, och jag lurade med Petra och Maria till Neue Heimat i Freidrichshain. Partajande hipsters, barnfamiljer och hundägare i en salig röra mitt på blanka söndagen. Jag älskar sånt!

4 kommentarer:

 1. Det ser ut som om ni haft en toppenhelg. Gillar dina inköp! =)
  /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var det! Visst har jag varit duktig på att handla! ;)

   Radera