måndag, december 15, 2014

Loki

Som jag skrivit tidigare har december hittills varit en eländes sjukmånad för mig. Nu är jag pigg, och ska jobba, men halsen kliar och jag hostar fortfarande.
Jag har påbörjat tre nya stickningar, varav en än nästan klar!Loki var en riktigt snabbstickad tröja!
Jag gör största storleken (8 år), det har gått åt 5 1/2 nystan av den blå och ett grått och ett vitt nystan. Garnet är Peruvian från magasin Duett. Grymt härligt att sticka med.
Jag har plockat upp för knappkanterna före steekningen, a la Pinneguri.
Tänker nu kolla Dödergöks nya inlägg när det är dags att klippa. Jag har en del ganska lösa trådar av det vita, plus att garnet är ganska glatt/lent, så jag kommer att säkra steeken med symaskinen.Igår fick jag äntligen mitt exemplar av Kofteboken! Maria har direktimporterat från Norge. När den kom ut trodde vi inte att den skulle komma att säljas i Sverige, men den finns på adlibris. Köp! är allt jag kan säga. Helt underbar! Jag tror jag ska börja med "Bøvertun med rundfelling" (omslagsbilden) :)

En annan tröja jag börjat på är fantastiska Enchanted, i Madelinetosh mcn worsted, fg Antler och Edison bulb. Den kommer att bli grym, bara jag får koll på hur jag ska få till det sista korta varvet i halsringningen, det varvet där jag ska gå tillbaka till att sticka runt. Är nu på tredje försöket.
Tredje tröjan är en hemlig teststickning i svart och vitt supersoft! Peppen! Den ska jag sticka på nu, är ledig på förmiddagen idag.

Förresten, nån mer än jag som följt "Den store strikkedyst"? Jag tycker rätt stickerska vann. Vad tycker ni?

2 kommentarer:

 1. Boken-vill ha.
  Tvprogramet-vill se. Har missat helt.
  Fina koftan med redan stickade kanter-vill kunna.
  Hoppas att du får vara frisk nu och framåt, känns som om det räcker med krasslighet för din del.
  Sarah.

  SvaraRadera
 2. Loki-en din blir kjempefin!
  Så morsomt at Kofteboken blir kjøpt i Sverige også - den er jo veldig norsk. Koftefeberen har tatt helt av her i Norge - alle strikker kofter nå. Ja, vi har jo alltid strikket kofter såklart, men bare en i ny og ne. Nå strikker vi kofter, mange kofter, hele tiden :-D Bøvertun står høyt opp på strikkelista mi også, den er veldig fin!
  (Kofteboken er forresten utsolgt nå, så du var heldig som fikk tak i den. Nytt opplag skal visst komme over nyttår.)

  SvaraRadera