söndag, november 09, 2014

Tailwind i tweed

Som jag skrev i förra inlägget- nuförtiden är det svårt att ta bra bloggbilder. Och även den här blev ganska misslyckad, fast bloggandet var heller inte syftet med bilden. Det var mer en "vad fint ljus det är och vad mossan glöder och din sjal är ju i samma färg"- på promenad igår. Och iphonens foto blev inte alls lika färgmättat, ens med trollstaven som heter "förbättra". Men strunt i det, här är en bild på Tailwind med fel sida fram.

Och här är en annan bild som tydligare visar sjalen.
Jag har stickat den i magasin duetts donegal tweed, och den blev klar lagom till Syfestivalen i Stockholm. Det gick åt 2+1+1 nystan (gräsgrön, petrol och glaciär), och garnet räckte Precis med stickor 4, så jag hade nog rekommenderat att gå ner en storlek på stickorna eller att ha is i magen och kunna tänka sig att göra lite färre ränder än mönstret säger i slutet (det kommer inte att märkas!).
Det var många som blev sugna på att göra Tailwind i tweed på Syfestivalen! Och jag tycker själv den är grym i det garnet. Rekommenderas! :)

Igår hade jag som sagt var på mig Tailwind-sjalen, och idag fick jag ett facebook-meddelande från Linda, som är en cool vintagebrud, spårvagnsförare och stickerska och som jag träffade på Garnkalaset:

Mitt som jag satt och var lite superstressad i hytten igår, gick du och din tailwind förbi på Berzeliigatan.. Helt plötsligt hade jag inte tid att vara stressad, jag hade fullt upp med att beundra sjalen. Underbara färger
Kram och tack för distraktionen!


Hurra! Tänk, där gick jag och tänkte på att jag önskade att jag hade råd med en blus för 2500 kr och tänkte att allt har blivit så dyrt och hur är det möjligt att en enda människa kan köpa en blus för 2500 kronor- och samtidigt blev Linda glad att se min sjal!  

Jag har ett annat FO också som jag inser att jag inte bloggat, det får åtgärdas snarast. Men nu ska jag fars-dag-slappa. Glöm inte att gratulera era pappor idag! Själv får jag tända ett ljus för min.

3 kommentarer:

 1. Wow vad fin! Friskyfrogfärger liksom. =) Jag älskar det garnet och har precis avslutat en Opsa i mossgrönt, men jag kanske skulle göra en medvind också...
  /kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är rolig att sticka Carin :)
   Nu ska jag kolla om du har bloggat din Opsa.

   Radera
 2. Håller med den är verkligen jättesnygg!

  SvaraRadera