lördag, maj 17, 2014

Två sommartröjor


Snart, snart kommer det ett mönster på den här toppen! Den heter Gudrun och är stickad i Lang Lino, ett bandgarn i lin som jag älskar.  Garnet är inte alls lika trögstickat som vanligt lingarn, men resultatet blir detsamma- ett tungt fall och vacker lyster. Det gick åt ca 7,5 nystan. En storlek, som passar de flesta.


Och så har jag teststickat en kofta av Boadicea Binnerts, "Something summery and stripey". Stickad i Flox från Marks och kattens, som jag haft liggande hur länge som helst. Ränderna är stickade i ett viscose/bomullsgarn, Brilliant, som jag fått av Petra. Jag hade massor av färger att välja på, men jag föll för hur de här olika gröna ihop med det turkosa. När den nu väl är klar kan jag verkligen förvånas över vad som händer med färger när de sätts ihop- den turkosa viscosen ser nästan lila ut, och den ljust gulgröna har fått nån slags guldfärg. Hur som helst, somrigare än såhär blir det nog knappt.

5 kommentarer:

 1. Så himla fina båda två! Du har rätt i den sista kommentaren! Somrigare än så blir det inte!

  SvaraRadera
 2. Åh så fina bägge två!! Duktiga Du!! / Kram

  SvaraRadera
 3. superhärliga tröjor mia, nu längtar jag om möjligt ännu mer till sommaren=)

  SvaraRadera
 4. Superfina tröjor, båda två!
  /kram

  SvaraRadera
 5. Lintröjan är kanonsnyggt! Jag har freestylat en likadan. Precis likadan. Eller ja, i mitt huvud såg den ut PRECIS SÅ, nu när den är så gott som avmaskad....-not so much.
  Tror jag tänker sticka din.

  SvaraRadera