måndag, mars 03, 2014

#vrigstad2014

Emma och hennes mamma Barbro ordnade ett stickevent i Vrigstad i helgen. Jag fick följa med Petra och Magasin duett dit, och har haft det helt fantastiskt! Jag har mött en massa härliga stickerskor, träffat Emmas roliga dotter (som gillar Monster High och är bra på att prova kläder), sålt mycket garn, blivit inspirerad igen av allas projekt (även om jag försökte hålla mig kall och hålla mig till mitt så Måste jag nog snart sticka en Pop spots och en Pergola), avslutat en tröja och påbörjat ett nytt projekt.
Här är tre pangbrudar: Emma, Maria och Petra:


Tussah silk
Jitterbug


fin pulsvärmare som jag var tvungen att fotografera :)
Mitt nya projekt: Brolly av Maria Olsson, ur den vansinnigt inspirerande tidningen Pompom quarterly, som jag också köpte. Jag vill sticka Allt i den.
Brolly betyder paraply, och när jag fick veta det kom jag att tänka på "Med ögon känsliga för grönt" där textraden "och kastanjeblad som paraplyer..." är så himla fin och vårig. Så då måste jag bara sticka den här sjalen i grönt.

Första klassens goodiebag med lokal kokbok och fina garner från Sandnes och Ullcentrum.Det här ska bli en Meltwater pullover :)

Såhär blev tröjan! Det är en teststickning som heter "Inspired", en rip-off av en Helmut Lang-tröja. Designad av begåvade Boadicea Binnerts. Jag har stickat den i magasin duetts tillfälliga tjockare tweed i cashmere och ull. Ljuvligt mjukt att bära!
Igår kväll började jag på ännu ett projekt... det är en test av Suvi Simolas hoodie, i barnstorlek. På begäran av Vilja har hon räknat om mönstret, så nu testar jag det :) Stickar i ett annat tillfälligt magasin duett-garn, Coast.

7 kommentarer:

 1. rätt åt er att ni haft det så bra <3
  ekänner att jag är avis ;)
  kraMyz

  SvaraRadera
 2. Åh vad fin tröjan blev i blockat läge! Perfekt Miatröja! Stor kram och tack för hela helgen!

  SvaraRadera
 3. Gulle dig!
  Hoppas verkligen att det fanns en chokladbit i den där goodiebagen från början också!. Annars tar jag med en till dig när vi ses nästa gång!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå Emma, det fanns det allt! Den är uppäten och var grymt god! :)

   Radera
  2. Tur! Visst är den god! :-)

   Radera
 4. Din tröja blev superfin! Som vanligt var det kul att träffa dig igen - det blir ju inte så ofta.
  /kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Carin! Ja, det är kul att ses- känns ändå inte så länge sen som vi var i Habo! Hoppas vi ses snart igen :)

   Radera