lördag, mars 22, 2014

Me and you-mysteriesjal!

Kors i taket, jag har fullbordat mitt livs första mysteriesjal- nej förresten, mitt livs andra. Och det var precis detta jag lovat mig själv att inte göra- nämligen hoppa på en mysteriestickning till. För de blir aldrig klara. Och de är aldrig snygga.
Men: ingen regel utan undantag!
Idén med Fiddle knits designs mysteriesjalar är att det ska vara sjalar med två färger, gärna hennes egna garn i månadssten-färger. Jag har dock ganska mycket eget garn (...), och när chansen att delta i den här KAL:en kom så kunde jag inte sluta tänka på mina udda härvor Madelinetosh Tosh Merino Light i färgen gossamer och Malabrigo sock i färgen eggplant, som passar så finfint ihop.
Enda missräkningen med detta var att Malabrigo-garnet visade sig vara betydligt mer färgskiftande än jag trodde när jag såg härvan, så ibland framträder inte mönstret med de lyfta maskorna så tydligt som jag skulle önska. Men förutom det är jag jättenöjd med stickningen (det var kul att sticka den!), med hur sjalen blev (mysteriesjalar är verkligen inte min grej, kontrollfreak som jag är) och med att äntligen ha en sjal i de här garnerna! Så himla mjuk och skön och användbar. Hurra!

(Tröjan jag har på mig är 5200K, och Madelinetoshgarnet i sjalen är garnet som blev över från den stickningen.)

9 kommentarer:

 1. Supersnygg tröja och sjal! :)

  SvaraRadera
 2. Saknade dig idag. Kanske vi träffas nästa helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag orkade inte det tyvärr. Jag ska till Grötö på söndagen och gå workshop för Maria G! Kanske ses vi då?

   Radera
 3. Så stor och härlig sjalen blev! Och snygg, något så ovanligt bland mysteriestickningar som oftast bara är röriga och konstiga. Och tröjan ser helt underbar ut, mjuk och lyxig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag är så nöjd och glad med den! Har den på mig idag med :)

   Radera
 4. En himla snygg mysteriesjal!
  Jag har hoppat på flera stycken och avbrutit eftersom de inte blir fina...
  Denna skulle jag också ha blivit nöjd med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då är vi lika där. Vet inte hur många påbörjade fula sjalar som ligger och skräpar- fast de flesta har jag faktiskt repat upp nu.

   Radera
 5. Såååå läckert..... och tänk om det funkat med en tur till Grötö... kommer aldrig dit, helt klart..... :( men, men.... många år sedan det stickades tillsammas..... kram-kram-kram...
  Må så gott...
  Bim HD

  SvaraRadera