lördag, november 16, 2013

Antler

Nu är Antler klar! Lagom till att mönstret släpps- jag var nog lite sen med den här teststickningen, men hade inte fått någon deadline.
Jag är jättenöjd med den! Det är tredje (?) gången jag stickar en tröja utifrån contiguous-metoden, och det är klart den bästa top-down-modellen tycker jag. Hoppas jag orkar klura ut den så jag kan göra ett eget mönster utifrån den endera dagen.
Garnet är Nepal från Lienes design. Det är merino/kashmir-mix, och blev helt ljuvligt mjukt och fluffigt efter tvätt- misstänker att det här garnet hade spinnolja i sig.
Det mörkare har jag färgat själv med färgkrafts bruna specialfärg. Enkelt och smidigt.
Vad jag däremot inte är det minsta nöjd med är min nya rödaktiga hårfärg, som gör mig blek och som gör att jag inte passar i de färger jag brukar, tex denna.
Dessutom missade jag Julöppet hos Tant Kofta featuring Magasin Duett, bara för att barnen inte ville och jag kände att jag borde passa på att städa istället. Har röjt och känner att det är helt meningslöst, det blir ändå inte fint. Så idag är jag faktiskt på uruselt humör, min nya tröja till trots.
Jag har lagt upp till en sjal idag, och en provlapp till en ny teststickning. Båda i rött. Just nu vill jag bara ha rött, vitt och grått. Och julstämning. Och lite frid och ro.
Imorgon blir det stickfika med tre tjejer med hjärtat på rätta stället, det ser jag fram emot!

5 kommentarer:

 1. Tröjan är ursnygg! Jag "hittade" den på Ravelry förut och hade fingret på beställarknappen, men jag är mer en koftmänniska...
  Förutom Molly då´rå!

  SvaraRadera
 2. Åh vad fin den blev! Missade du också? Jag med. Jag har inte mått bra idag men imorgon är jag säkert ok! Då blir det stickmys!

  SvaraRadera
 3. For en flott genser! En slags feminin variant av Cobblestone - rett inn på strikkelista mi :-)
  God søndag til deg!

  SvaraRadera
 4. Åh vad fin är! Sån vill jag också ha!

  SvaraRadera