söndag, september 08, 2013

Presenter från Estland

För några veckor sen var min man på turné i Estland, och medan jag stickar på min Bohuströja kan jag ju passa på att visa vad han hade med sig när han kom hem:
Böckernas bok, "Designs and patterns from Muhu island" kan köpas billigast på plats i Estland. Tobias köpte min i Haapsalu, men jag vet från säker källa att den finns även i Tallin, på bokhandeln Apollo i gallerian Solaris centre. Den är lite överväldigande, innehåller allt en stickare kan gå igång på. Så jag tar den i små doser faktiskt just nu. Älskar den och känner mig ganska liten när jag tittar i den och ser vad folk har åstadkommit.


 I Haapsalu köpte Tobias på eget bevåg finfina sockar till mig och honom. Jag undrar om de inte kan vara maskinstickade- de har en söm på insidan. Hur som helst är de skitsnygga tycker jag :)

Marika skrev på facebook att man ska köpa fingervantar från Kihnu i en butik som heter Eesti Käsitö och ligger på gatan Pikk 22. Tobias estniska resesällskap, poeten Doris Kareva, hävdade dock bestämt att estniskt hantverk ska inhandlas i en annan butik- där esterna själva handlar, så det gjorde han. De här fantastiska Kihnu-fingervantarna kommer att värma mig i vinter!

Lägger in en bild med karta till butiken där de är inhandlade, så kan ni ta er dit om ni sticker till Tallinn.

ps: Marika tipsade även om vit choklad med blåbär i av märket Kalev. Jag gillar inte vit choklad, men bad ändå Tobias köpa. Det finns andra i familjen som gillar det- Men det var en helt Gudomligt god choklad! Måste upplevas!
Tack Marika för att du hjälpte min man shoppa bättre än nånsin på någon turné. :)

ps 2: Man kan undra varför ingen Haapsalu-sjal inhandlades om nu Tobias var i självaste original-staden. De fanns där, och kostade ca 600 kr styck. Men vågade inte chansa och köpa fel. Jag får nog åka dit och köpa en själv nån gång.

ps 3: Han var även på Muhu. Där finns ett lyxhotell med grymt käk och playstation på hotellrummen.


7 kommentarer:

 1. Fasiken - måste du hålla på och läskas med boken...!

  SvaraRadera
 2. Undras om jag har någon vän som kan tänkas vilja köpa en sån bok till mig där?????? Har ju inte turen att åka med;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får väl flirta med nån som ska med! Den är helt fantastisk. :)

   Radera
 3. Vilka fantastiska presenter du fick när han kom hem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja :)
   Men det kan jag gott få när jag får vara gräsänka och skola in barn. Så det så.

   Radera
 4. men å vad du läskas!!!
  å du är bäst mia! dina varma ord blev russinet i min kaka idag=) stor kram, vi ses snart!

  SvaraRadera