lördag, juni 29, 2013

Area 51

Har ni hört senaste stickwithuspodcast?
Area 51 heter avsnittet, och jag var tvungen att googla vad det betyder. Nu när jag vet/kom ihåg vad det syftar på håller jag med om att det är en rolig benämning på den där hemska vrån med beyond-ufon som i alla fall jag verkligen har.
Det lustiga var att jag redan innan jag lyssnade hade bestämt mig för att röja igenom min garnstash och även gå igenom vilka ofärdiga projekt jag har.
Här kommer de, en del urgamla och en del hyfsat nystartade men som ändå blivit liggande.

Fr v:
sweet Caroline-sjal i Madelinetosh merino/bamboo, fg Molly Ringwald. Påbörjad juni 2012, orörd sen juli 2012.
Tomppo i rosa Heavens hand. Till Vilja, påbörjad feb 2012. Orörd sen dess. För liten storlek nu, börja om.
Petrao-rondeller i Catania. Påbörjade på workshop november 2010 och orörda sen dess. Shame on me.
Dressage i Madelinetosh tosh chunky, fg Tart. Påbörjad november 2012 och orörd sen dess.

Fr v:
Molly i lin. Påbörjad i april 2013 så den är knappt värd att kallas UFO, men den är i riskzonen. Hade tänkt repa upp den för att göra Nanook istället, men insåg att jag inte har tillräckligt med garn. Så det får bli en Molly ändå!
Slanted peerie mittens i tvåtrådigt Kampes. Påbörjade på nytt i januari 2013 som kvartals-UFO i Evas KAL (där jag nog är den absolut minst aktiva och sämsta medlemmen). Så snygga och så galet tråkiga att sticka! Har verkligen försökt. Ska inte ge upp!
Mössa till Vilja enligt nåt knitscene-mönster som jag inte hittar. Semilla-garn. Är inte nöjd med färgkombon, därför har jag repat upp några gånger. (Är fö inte nöjd nu heller.)
Blå skimmer pulsvärmare. Påbörjade på SiV i mars 2009...
Randiga pulsvärmare. Påbörjade januari 2011. Så himla snygga! Måste göra klart.

Fr v:
Janette-sjalen, i hennes egenspunna garn som jag fick i födelsedagspresent i höstas. Påbörjad på min födelsedag, och ljuvlig på alla sätt. Den har blivit liggande till förmån för alla tröjor jag snöat in på, gissar jag.
Prinsesstårte-mössa från tant Kofta-kit. Andra mössan jag försöker klämma ur kitet, hoppas det funkar. Vilja tjatar. Jag vill bara sticka tröjor även här. Skärpning.
Mössa i Alpaca i mönster från Drops som jag glömt vilket det är... får leta upp det.
Velma i grått Lima. Jag insåg att garnet inte skulle räcka och tappade sugen. Nån som har lite över? ;)

Flower basket shawl i Evilla. När började jag på den här? Garnet köpte jag i alla fall på syfestivalen 2008. Började säkert då. Jag trodde att jag hade repat upp den, men när jag hittade den nu och tog upp den ur sin plastpåse doftade den så ljuvligt av lanolin att jag blev alldeles kär. Måste stickas. Tycker det här sjalmönstret är ett av de allra finaste jag sett.
The Queen of hearts, i ljuvligt julrött spetsgarn från handpaintedyarn.com och pärlor. Påbörjad nov 2011. Sååå fin. Måste stickas. Fast det är jobbigt och pilligt med pärlorna.
Snygga Topside cardi i Madelinetosh Erin, fg Candlewick. Påbörjad maj 2012, orörd sen dess.

Fr v:
Mitt fina iPhone-selbu-skal. Ingen stickning, men ändock ett riktigt UFO. Måste göras.
Virkade vantar, jag har bara tummen kvar på den ena och halva den andra kvar. Påbörjade hösten 2009 på Risbrogäddornas stickevent, där Garnpaletten sålde garn. Tråkigt att virka tycker jag.
Posh-vantar, påbörjade september 2008. En riktig gammal Area51, dessutom i skitsnygg modell och superlyx-garn.
Väska i fair isle-mönster, av Barbro Wilhelmsson. Oerhört gammalt UFO från tidernas begynnelse. Fint, men stickade väskor är inte prio 1 för mig, är min ursäkt.

Från toppen:
Cropped lace top i Rowan kidsilk haze, påbörjad på "So you think you can knit" hösten 2009.
Patentstickad halskrage (?) tror jag det här är tänkt att bli. Uråldrigt UFO i vackraste gröna Töis-garnet.
Gotiska fönstret blå. Påbörjad 2011. Kommer att stickas klar inom 2013. Basta.

Från toppen:
Autumn rose pullover. Tröjornas Rolls Royce. Ska också banne mig stickas i år. Men min ska bli båtringad.
Naturvit supertjock halskrage ska det här bli. Jag är inte tokpeppad på stödkrage-looken, annars borde det här kunna bli ett FO på en eftermiddag.
Gaudete, en mysterie-adventskalender-stickning påbörjad 2010. Lornas laces, fg Cranberry. Hur fina som helst!

Från toppen:
Garter stitch mitts, påbörjade okt 2009. Kanske frogg-läge? Tycker de är fula och dessutom kommer inte garnet att räcka.
Clothilde i vackraste Solsilke. Påbörjad i mars 2010. Kommer nog också att froggas, jag har valt för stora stickor för det tunna garnet och jag vill hellre sticka nån annan sjal av det.
Thorn and thistle-linne, påbörjad i april 2007. Är det fint eller fult? Kanske kan Rowan Calmer-garnet användas bättre.

Från toppen:
Hittepå-sjal, tänkt att stickas i restgarner. Blir bra att jobba vidare på när jag blir pensionär om ca 25 år. Lockar inte alls, men vill ändå inte repa upp.
Väst från Drops i dubbel alpaca. Påbörjad nov 2006. Jag tycker fortfarande om modellen, men mönstret var krångligt och garnet halkigt. Gör jag klart den här och den passar så blir jag stolt.
Pulsvärmare, nej julkalender-grej från 2009. Garanterad froggning, stickad hemslöjd för brevförvaring är inte min melodi. Stickad heminredning öht går inte hem hos mig. Möjligen virkat, mormorsrutor och pallöverdrag. Och jag hade gärna stickat mig några disktrasor. Men där går gränsen.

Fr v:
Lotti, Marias snygga sjal i lyxigt silkegarn. Måste stickas. Nystanet har blivit solblekt på ena sidan.
Släppöver. Påbörjad nov 2006, mönster från Färgkraft. Tyvärr bortglömd och jag har använt andra härvan Hedängens garn till en sjal. Får froggas.
Pulsvärmare från nåt nummer av knitscene. Tror mönstret var krångligt och att det är därför de blivit liggande.

Laminaria. Handpainted yarn merino lace, samma som malabrigo lace. Kommer nog att froggas, började sticka när "alla" gjorde den. Får se.

Virkade doredo-vantar. Så fin blå!

Virkade eko-ull-vantar. Fula. Tråkiga. För smala. Men nästan klara...

Featherweight cardigan i Wollmeise lace Kornblume. Tänkte frogga då stickfastheten är helt fel. Men hallå, spelar roll. Provade, och den passar. Den ska göras klar. Jag vill ha en blå tunn kofta.

-Jaha, det var allt. Några kom inte med i blogginlägget för de dömdes ut direkt.
Antal UFO:n: 39.
Av dessa ska minst 4 repas upp. Men jag har ändå över 30 UFO:n. Gött.

19 kommentarer:

 1. Oj, det var inte illa. 30 påbörjade... Jag skulle bli alldeles matt och repa upp massor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men samtidigt gillar jag ju de flesta av projekten! Och mer garn vill jag inte ha liggande heller. Hehe.

   Radera
 2. Ojojoj Mia! Haha! Du är helt fantastiskt grym som vågar outa dig så här! Jag ska bannemig göra det med!

  Våga outa! :)

  SvaraRadera
 3. Oj, vad många. Men så många fina projekt också, förstår att du vill göra alla :) Modigt att våga outa dig, gillade verkligen avsnittet för att dom pratade om det här. Himla kul, funderar på att outa mina UFO:s, jag gick igenom garnskåpet för ett litet tag sedan. Men kanske visa vad jag hittade också :)

  SvaraRadera
 4. Jag kom också upp i 39 UFO, men jag orkade inte fota mina. Funderar fortfarande på vilka som ska repas och vilka som ska stickas upp. 39 UFO... ett i månaden och de räcker i mer än 3 år. =)
  /kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte väl att vi är ett gäng som har såna här små area51:s :)
   Kom igen, fota dem!

   Radera
 5. Oj, jösses vilket gäng! :-) Jag håller själv på att försöka avverka mina UFO:n. Ett har jag precis spänt upp för blockning, så just nu njuter jag & känner mig stolt! Du får väl ha någon form av nedräkning på UFO:n framöver då - jag lovar att heja och hurra! :-)

  SvaraRadera
 6. Vilket underbart inlägg! Du vinner Mia!

  SvaraRadera
 7. Jädra skön läsning! Jag har nog minst lika många. Det är så gott att veta att man inte är ensam.

  SvaraRadera
 8. Som sticktokig var detta inlägg det roligaste jag läst på länge!!!
  Jag är inte ensam om massor av påbörjade projekt-och sen när jag ser dina fina blir jag genast sugen på att starta flera,flera...!
  Agneta.

  SvaraRadera
 9. Modigt och tufft att skriva om alla sina UFO:n! Jag har inte fullt så många som du, men ändå ett ansenligt antal (eftersom jag tycker det är extremt tråkigt att repa upp). Känns skönt att veta att jag är i gott sällskap!

  SvaraRadera
 10. Tack snälla för inlägget, så skönt att vi är flera... :-)

  SvaraRadera
 11. Oj vad skönt, jag har inte flest UFO:n. Tack för detta blogginlägg !! Ger också inspiration att faktiskt bli klar med några av mina....

  SvaraRadera
 12. Vilka härliga projekt du har framför dig. Jag har nog bara ett tiotal projekt i olika stadier.
  Jag älskar verkligen din Autumn Rose! Den är sjuuukt snygg!

  SvaraRadera
 13. Så mycket fina stickningar! Ja, där finns att pyssla med. Jag är rädd för att börja leta i gömmorna, då kommer det att börja poppa upp en massa ufos hos mig med... :)

  SvaraRadera
 14. Fantastiskt inlägg! Har också en del men inte så många då jag gjorde en liknande genomgång för nåt år sedan och repade upp en del, stickade klart en del så nu är det bara ett riktigt UFO kvar - vet inte om det ska repas upp och bli nåt annat eller om det ska göras klart, vi får se!
  /Ylletussan

  SvaraRadera
 15. Hmmm. Undrar hur många jag har? Undrar om jag ens orkar kolla?

  SvaraRadera
 16. Men oj... och vilka läckerheter egentligen!!! Lite lyxkänsla med lyxUFOn om inte annat, fniss...
  Inser ETT UFO har vi gemensamt, faktiskt... Undrar var mitt är... Stickade Fai Isle - väskan... Tänkt göra mig klar, ha som stickeväska, som stickpåse eller liknande? Annars är inte jag heller vän av stickade väskor... eller oftast INTE :D
  Hm... Många saker där vet jag precis vad det är - har dem i listan, andra är onåbara... ;)
  Må så grankott...
  Bim HD
  Som är nyfiken på vilka du kommer frogga eller göra klart eller ha kvar som UFOn ;) Själv funderar jag än, måste ju göra mig en Molly... hihihi... ;)

  SvaraRadera