söndag, januari 20, 2013

Randig Molly-hybrid

 Åååh vad jag var Missnöjd med den här tröjan igår. Tänkte ut hur jag skulle blogga om att jag har minsann läst stickbloggar i 10 år nu, och Hur många gånger har Maria skrivit om att entrådigt garn drar sig när man stickar runt, och Hur kan det komma sig att jag inte tar in detta utan stickar rätstickade sidsömmar som naturligtvis drar sig likt en spiral runt magen? Dessutom blev halsringningen alldeles för fyrkantig, och att jag plockade upp maskor runt halskanten och minskade ganska rejält som avslutning gjorde ju bara tröjan ännu fulare och mer misslyckad.
Men--- nu har den blockats med stort besvär och känns faktiskt ganska fin. Har redan fått en komplimang, spontan, av den enda person jag träffat idag förutom familjen. Så den kan ju inte vara helt asful, som jag tyckte igår.
Jag ville pröva att använda mitt Molly-mönster med ett tunnare garn, och göra den lite rymligare. Skippade öppningen på ena sidan, knappen i halskanten och även rundningen nertill. Minskade ganska mycket runt ärmslut och nertill på tröjan, för att ge den lite "pös" (eller att den blusar, som mamma skulle ha sagt). Ja, det är ju faktiskt nästan en ny design. Men än så länge säger jag att det är Molly :)
Garn: Rowan fine tweed, färgerna Bainbridge, Buckden och Malham. Stickor 3,5.
Det röda garnet var betydligt tjockare än det ljusgrå, jag har nästan ett helt nystan kvar av det grå och fick köpa mer av det röda. Som tur var hade Garnfabriken vid Järntorget här i Göteborg till och med samma färgbad som det jag hade sen tidigare!

7 kommentarer:

 1. Du är så fin i både Boxy och Molly! :-)

  SvaraRadera
 2. Jag kan bara hålla med Maria, dina tröjor är superfina!
  =)
  /Frisky Frog

  SvaraRadera
 3. Jag tycker också att tröjan är hur fin som helst! (Dessutom älskar jag entrådigt garn.)

  SvaraRadera
 4. Tycker den ser riktigt bra ut :-)

  SvaraRadera
 5. Jag tycker den är jättefin ju! Färgerna och pöset, ränderna, allt!

  SvaraRadera