måndag, december 31, 2012

årskrönkika 2012


Jag följer traditionen och gör en årskrönika över 2012. För mig var det ett stickår som gick i perioder, jag har egentligen inte jobbat mer än tidigare år, men det har tagit mer av min energi än tidigare. Så då har jag inte haft så stor sticklust. Hoppas verkligen det blir annorlunda 2013! Det kommer det att bli, det har jag redan sett till, som jag skrev igår.

Årets sjal: Hmmm, inte så många att välja mellan. Det får bli den alldeles nyblockade lyxsjalen till Carole.
Årets tröja: Jag är löjligt nöjd med årets tröjskörd. Jättesvårt att välja! Men jag tror det blir Holl, den har jag använt massor och gillar stilen på allra mest. Den känns mest som mig av allihop, även om jag älskar 5200K, Organic och Gretel-tröjorna också.
Årets mössa: Eh- jaha, jag har ju inte använt någon av dem själv så jag vet inte riktigt vilka som kan kvala in till "årets". Men jag röstar på Toves, som hon använder mycket och som är efter mitt eget mönster, mossmössan.
Årets stolthet: Inte stickrelaterat: att jag viktväktat ner mig 10 kg (en gång till)- hoppas jag kan hålla vikten nu... Och att jag tränar regelbundet. Vad gäller stickningen är jag inte speciellt stolt över någonting i år, men lite småstolt över att jag stickade Jade- hann inte klart inom OS-tiden men jag gjorde den i alla fall- trodde inte riktigt att jag skulle stå ut, haha.
Årets garn: Madelinetosh! Garnernas Zlatan! I alla kvaliteter!
Årets nördigaste: Min shoppingguide för Madelinetosh kanske? Någon som har haft användning för den?

Årets minuspoäng då?
Årets fiasko: Mina nyårslöften gick om intet. Inget Göteborgsvarv. Bohuströjans ok är klart, men sen blev den alldeles för stor, repades upp till oket och hamnade i UFO-korgen. Men jag ska snart dra igång den igen- om inte annat så blir man ju Grymt inspirerad av Pollivers fantastiska!
Årets gnäll: Att det var tråkigt att repa upp Bohuströjan. Jag är klantig som tror att helt fel stickfasthet inte ska påverka mina stickningar. Hehe.
Årets UFO: Bohuströjan! Den är ju så fin! Skärpning.

2013 ska jag: inte springa Göteborgsvarvet, men hålla igång träningen och hålla vikten. Dessutom ska jag sticka klart min jäkla Bohuströja, plus en massa snygga tröjor av Lene Holme Samsøe.

Gott slut!

4 kommentarer:

 1. Imponert! Så mye fint du har strikket i år, Mia! Særlig genserne.
  Syns Madelinetoshguiden din var veldig fin, jeg. Bare jeg får gjort kål på litt mer av garnlageret mitt, skal jeg prøve meg på det garnet. Men i 2013 er det kjøpestopp her, definitivt, ellers må jeg kjøpe meg et større hus...

  Ønsker deg et riktig godt nytt strikkeår!

  SvaraRadera
 2. Det är skönt när man kan lägga något bakom sig och ta nya tag. Ha ett Gott stickår 2013!!

  SvaraRadera
 3. Så flitig du har varit! Så mycket vackert du har stickat! Även om det var lite trist med Bohuströjan, så innebär ju bara att du har en riktig "godsak" framför dig!

  Jag ser att du lovar att sticka nya, väldigt vackra tröjor under det kommande året - mera ögongodis i sikte alltså:)

  God fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera