söndag, oktober 07, 2012

Snygga Oslo

Igår fick jag en dag i Oslo, lite bonustid liksom, i strålande sol och flera timmar att bara gå omkring och njuta av den fantastiska staden. Insåg att jag inte varit där på 11 år- det har hunnit hända en hel del. Jag som har en självbild av att jag minsann är ganska världsvan börjar inse att jag inte alls hänger med... Har järnkoll på vissa stadsdelar i Göteborg, men det är ungefär allt. Suck. Hoppas på snar förändring eftersom jag älskar att resa. Både själva transporten, eftersom den innebär Sticktid. Och sen att upptäcka nya platser med dess atmosfärer och människor. I Oslo kändes det som om alla var på festhumör igår. Min iPhonekamera gick varm (klicka på bilderna för att se bättre):
Operahuset- jag är hänförd, och bländad


Jag vill vara the Sartorialist

utsikt från Akers brygge över Akershus fästning


känns lite Lilyhammer med den här tyckte jag :) försökte hitta Ridehuset där jag spelat opera en gång, men hittade inte- här nånstans var det

"staty" på centralen- som jag kände mig som i slutet av dagen

härlig buss-stickning- norsk skappelgenser med garn från Tummelisa :)

3 kommentarer:

 1. Fina bilder från Oslo, jag älskar Oslo men inte priserna på maten.

  SvaraRadera
 2. Oslo är verkligen vackert, länge sedan jag var där nu....

  SvaraRadera
 3. Fine Oslo-bilder! Men må jo nesten være enig med Missen over her...

  Grunnen til at alle var i godt humør, var sikkert det fine været. Vi er vant til at det regner hele tiden (det kjennes i hvert fall sånn ut i år), så når sola endelig titter frem, blir alle henrykte :-)
  Du hadde flaks med været! Alt blir mye finere med sol på!

  SvaraRadera