söndag, maj 22, 2011

50% rain

Vad tänkte jag med när jag anmälde mig som teststickare av Veeras snygga Alga samtidigt som jag skulle flytta? Ja, det lämpar sig inte i skrift. Men nu är den klar och jag älskar den! Invigde den idag, vid Lilla Göteborgsvarvet och Musikskolans dag på Liseberg. En dag med hälften hällregn hälften sol. Perfekt tröja att ha på sig i typiskt svenskt kallt försommarväder, med och utan skaljacka.
Mönstret är alltså Alga av Veera Välimäki. Stickor 3,75. Garnet är Wollmeise 100% superwash merino i den grymt snygga färgen Graf Ratz (Greveråttan :)). Den är ganska blå i tonen, så den blåaste bilden stämmer mest med verkligheten. Härligt garn att sticka med, (min första tröja i Wollmeise!) och det känns väldigt skönt att bära. Synd bara att det blockar ut sig så duktigt så att inte draperingen blir så rynkad utan mer som några små lagda veck.
Ett nöje från början till slut, trots då nervsammanbrott viss flyttstress samtidigt.
Nu har vi dock flyttat in i vår stora lägenhet! Garnet är ännu inte uppackat, men det är snart dags för det. Synd att man måste jobba också när man bara vill fixa i ordning.

8 kommentarer:

 1. Jättefin tröja. Gillar verkligen modellen. Och du passar väldigt bra i den.

  SvaraRadera
 2. Underrbart fin blev den - vill genast sticka en i Jitterbug! Härligt att ni är klara med flytten. Kram

  SvaraRadera
 3. Snygg!

  Såg på Rav att hon har en massa snygga modeller. Två hamnade i favoriter och en direkt i kön
  :)

  SvaraRadera
 4. Mycket snygg! Veeras design är så fin!

  SvaraRadera
 5. Superfin tröja som ser riktigt skön ut! Cool färg, blev sugen på att sticka en tröja i Wollmeise.

  SvaraRadera
 6. Vilken läcker design! Jag hoppas att du får packat upp dina garner snart. Jag flyttade förra året efter 28 år på samma ställe och fortfarande undrar jag var vissa saker blev av. Kanske dyker de upp så småningom...

  SvaraRadera