torsdag, december 02, 2010

djuprött är snyggaste färgen

Idag har jag vabbat. Det var första dagen (förutom en halv dag i september) den här terminen, så jag klagar inte alls. Även om det alltid är väldigt krångligt för mig att vabba. (vab= vård av barn) Fick inte tag i någon vikarie heller trots idoga försök, så det kändes inte helbra. Antagligen blir det likadant imorgon.
Men: en sak som är bra med vab, när barnen är hängiga men inte allvarligt sjuka, är att man kan Sticka Länge. Så idag har jag äntligen fått till den (as-)krångliga uppläggningen på julstrumpan (har gjort bägge två!) och kommit halvvägs på första skaftet. Jag älskar färgen och garnet, Lornas laces sockgarn i fg Cranberry. Har haft det garnet jättelänge och väntat på den perfekta sockan. Trodde det skulle bli socktobersockan, men jag är glad att det blir den här istället, den verkar vara mer i min smak.
När jag fyllde 40 fick jag ett underbart presentkort från mina KnitClub de Luxe-kompisar, nämligen på en workshop i rondellvirkning med Petra! (Fick även garn och virknålar mm) I söndags var det dags. Gott fika, trevligaste sällskapet (nästan hela KCdL-gänget samlades) och så ett alldeles outforskat handarbets-område. Otroligt kul, särskilt när jag i slutet kände att rondellerna blev "mina", att jag inte bara härmade utan gjorde som jag själv ville. Ska bli så kul när halsbandet är klart och jag kan ha det på mig :)

4 kommentarer:

  1. Var det så kanten skulle se ut?!? Jag fattade aldrig riktigt eller var för trött så jag bara gjorde 3 varv rätstickning så min rullar sig lite istället... Kanske går att sy ner den sen? Vill inte riva upp skaftet...

    SvaraRadera
  2. Wow - det kommer nog bli ett riktigt snyggt halsband! :-)

    SvaraRadera
  3. Halsband ser spännande ut, många olika material men ändå en smakfull enhet! Mitt sinne säger att gardinomtag skärp osv skulle bli tjusigt i liknande utförande.

    SvaraRadera