lördag, december 11, 2010

Amaryllis-röd

Äntligen har jag stickat något av mitt vackra Joel-garn från Wålstedts. Det är en Twister, en enkel rund grej som viras runt halsen. Jag gillar den ganska mycket, men framför allt gillar jag färgen på den. Man skulle nästan kunnat strunta i själva stickandet och virat härvorna runt halsen istället.
Stickor 6,5. Allt allt garn gick åt (2 härvor), de sista ca 30 maskorna fick jag skarva med två trådar shetlandsgarn i olika röda nyanser (rester från Promenade).

För övrigt... Jag får ofta prestationsångest och blir sur när man ska vara fyndig. Jag känner att min allmänbildning och mitt språkliga självförtroende kom av sig nånstans efter gymnasiet, och sörjer det. Då blir tex den festliga julklappsrim-tävlingen på facebook bara något jättejobbigt som provocerar mig och gör mig arg redan innan jag ens försökt, för att jag inte kommer att vinna. Dumt.

Sist: Tack för era fina kommentarer om min fluffiga tröja! Janette, du har rätt, egentligen var det enda jag var intresserad av att flasha min nya iphone. Jag är fast i träsket. Haha.

6 kommentarer:

 1. Vilken härlig twister - gillar också färgen mycket!

  SvaraRadera
 2. Jättehärlig twister och urläcker färg!

  SvaraRadera
 3. Verkligen härlig sak att ha runt halsen! Ser ut att värma gott - mkt sugen på att sticka en med! Må gott =)

  SvaraRadera
 4. Den fina röda färgen sprider julstämmning. ;) Blir sugen på att sticka en egen Twister, tack för länk.

  SvaraRadera
 5. Hm, jag håller inte med - jag tycker att att du på din blogg både språkligt och allmänbildat förgyller min vardag. Att du dessutom skriver om stickade saker gör det helt perfekt. Ditt självförtroende behöver helt klart en boost! Sen är det ju så att julklappsrim inte är lika nödvändigt som en stickblogg, så spar på krutet där istället!

  SvaraRadera
 6. Så underbar färg!
  Skit i att tänka på det du tycker du är mindre bra på och fokusera på ALLT DET ANDRA!!!!
  Så gött att du är med Iphone darling. DET VAR PÅ TIDEN ;)

  SvaraRadera