söndag, augusti 15, 2010

Decisions decisions

Äntligen är jag nöjd med hur min tröja blir! Jag har repat upp xx gånger. Först började jag på ett dropsmönster, sen ändrade jag mig till egendesignad uppifrån-och-ner-modell. Först ville jag ha ribbstickning nertill men det blev inte bra. Sen prövade jag en tunika-modell med rätstickade kilar. Fint, men inte riktigt till det här garnet kände jag, repade upp innan jag hann fotografera den idén. Till slut valde jag nu att runda nederdelen lite grann en bit in på framstycket och bakåt, för att den inte skulle bli så spikrak. Då får man göra korta varv. Nu är det lite håligt där jag gjort dem på avigsidan, jag gjorde först wrap and turn både från rät- och avigsidan, men det blev inte bra när jag vände från avigsidan. Så till slut valde jag wrap and turn på rätsidan och vanliga omslag som jag stickade ihop i nästa varv på avigsidan. Inte perfekt men jag hittade inte någon bättre lösning. Förhoppningsvis blockar det ut sig så hålen blir mindre tydliga.
Som tur är är det här garnet, merino/bamboo limited edition från Madelinetosh etsy-site, av fantastiskt fin kvalitet och fortsätter att vara lika vackert hela tiden när jag repar upp och gör om tusen gånger.
Nu ska jag bara komma på hurdana ärmar jag vill ha.
Igår nystade jag upp garn till framtida projekt. Här finns garnet till Acorns, Skinny empire och Anhinga. Plus ett par pulsvärmare och en Shetland triangle (det optimala sjalmönstret, delad etta med Aestlight och Swallowtail. Tvåa kommer Haruni med slätstickning och trea kommer Ishbel. Så tycker jag :))
Acorns är kul! Men vi har inget bläck i skrivaren och det blev för jobbigt att klicka fram och tillbaka i pdf-filen på datorn. Idag ska jag komma iväg till affären och köpa det. När jag stickat ärmar på Molly Ringwald-tröjan alltså.

17 kommentarer:

 1. Vad fin tröjan blir. Nästa gång du ska sticka korta varv och vill ha även de på avigmaskorna fina kan du testa Japanska korta varv. Jag hittade det via ravelry i somras och det är verkligen stoor skillnad.

  SvaraRadera
 2. Tröjan ser finfin ut. Jag skulle rekommendera nästa gång att du gör helt enkelt de supereffektiva dvärgvarven:)
  Jag gillar oxå Karin Östberg plupparna har en hel hög hemma:)
  kram C

  SvaraRadera
 3. Mia, tror det är ungefär samma metod som den japanska för förkortade varv i Acornsbeskrivningen, men att man där använder en garnända istället för säkerhetsnål. Det tor en stund innan jag hade listat ut hur man skulle göra.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipsen! Jag tyckte inte det blev bättre med Acorns-varianten heller, testade den men glömde skriva :) Ska testa japanska en annan gång.

  SvaraRadera
 5. Mia, tröjan blir helt fantastisk!

  SvaraRadera
 6. Du strikker så utrolig mye fint - skjønner ikke hvordan du rekker alt sammen. Rosa genseren blir flott til deg!

  SvaraRadera
 7. Älskar verkligen färgen på din tröja och kvaliten verkar härlig!
  Var har du hittat garnet?

  SvaraRadera
 8. Tröjan ser jättefin ut.
  Visst är det bar när det finns nya projekt i pipelinen. =)
  /Anna

  SvaraRadera
 9. Wow vad den blir snygg - och du också! Kram

  SvaraRadera
 10. Den blir verkligen snygg. Du lägger ner otroligt mycket jobb på att få det bra! :)

  SvaraRadera
 11. Supersnyggt. Vilket jobb du lagt ner också.

  SvaraRadera
 12. Å va fin tröjan blir! Kul med många fina projekt, snar får jag rensa i min lista!

  SvaraRadera
 13. Jumpern (för jag tycker att det är en jumper...) blir jättefin!
  Å så kul att du stickar för fullt.

  SvaraRadera
 14. Den blir kalasfin! gillar bamboo

  SvaraRadera
 15. Kommer til å bli en kjempefingenser. Og så mye fint du planlegger å strikke også :)

  SvaraRadera