torsdag, januari 28, 2010

Ny mössa och rolig post!

Igår stickade jag klart en mössa i amerikagarnet Berroco Ultra Alpaca. Mönstret är från Designer Knitting (avskyvärda namn), höstnumret 2009. Design av min idol Mari Muinonen, aka tikru. Stickor 4 och 5. Jag är Glad för min nya mössa, och har invigt den idag till och från jobbet. Ultra Alpaca är ett underbart garn i 50% ull och 50% alpacka. Man får alpackans mjukhet utan att behöva lida av dess halkighet, eftersom ullen i garnet kompenserar. De bästa av två världar helt enkelt. Finns det någon motsvarighet här hemma som jag missat, kom gärna med tips!

Hemlispaketet för januari har kommit, tack snälla hemlisen för det, finfina anteckningsböcker med förvårs-tema och ett spännande orange garn jag aldrig sett förr, kul! Karisma är aldrig fel det heller- tack!
Sen kom min vinst i Stickameras luciatävling! Första utgåvan av vinsten hittade aldrig hem till mig, så House of Hobbies skickade en ny och nu kom den fram. Väldigt likt ett garn jag fick av min man men inte riktigt... kanske kan jag kombinera dem så det verkar som samma ändå. Så kan jag nog göra en tröja eller kofta. Tack!
Och sist men inte minst, en ny bok som jag ser otroligt mycket fram emot att sätta mig in i. 2010 har några olika teman för mig, varav ett är: "sy mina egna kläder-året". Tjoho!

9 kommentarer:

 1. Otroligt fin mössa, vilket underbart mönster, jag gillade skarpt dina vantar också i tidigare inlägg, försökt hitta mönstret, vart ska jag leta?

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Drops har kommit med en ny kvalité som är en blandning av ull och alpaca. Jag har inte klämt på den i verkligheten så jag vet inte om den känns skönt, men det kan ju vara värt att kolla upp!

  SvaraRadera
 3. Mössan är jättefin! (Och jag håller med dig angående namnet...)
  Klädboken ser ju jättefin ut, blir riktigt sugen på en till mig själv - en väntar-på-våren-present eller nåt :) Verkar den bra och användbar?

  SvaraRadera
 4. Va kul att du blev klar med mössan. Den är sååå snygg! Å boken blir jag nyfiken på...
  kram f en som älskar flätor!

  SvaraRadera
 5. Som tidigare sagts: http://garnstudio.com/lang/se/visgarn.php?garn=Nepal
  dessutom till billigare intropris så vitt jag förstår.

  SvaraRadera
 6. Vintervit och fin!
  Boken ser mycket intressant ut.
  /Anna

  SvaraRadera
 7. Jag har också lite Ultra alpaca liggande kom jag på nu. :-) Nu blev jag ju sugen på att använda det. Fast undrar om det inte är lite, lite för kliigt i en mössa för ultrakänsliga jag.

  SvaraRadera
 8. Hej, din mössa är helt enkelt jättefin!

  SvaraRadera
 9. Vad bra att hemlispaketet kom fram som det skulle den här gången. :) Det blev verkligen ett förvårs-tema..trodde den var på gång men sen kom snöstormarna..haha..optimist är jag iaf. ;)
  Jättefin mössa!

  /Hemlisen

  SvaraRadera