söndag, oktober 18, 2009

Socktober-sockan växer

Nu är tredje ledtråden stickad och klar. Jag gillar att mönstret fortsätter ner över hälen!
På Ravelry postar alla sina sockor på forumet. Många har sock-blockers, vilket ger så fina bilder, man ser sockan på ett helt annat sätt. Har aldrig fattat meningen med dem förut, men nu förstår jag: allt för att blogga snyggare. Jag hoppas ni står ut även utan.
edit: Carina, du såg rätt. Jag stickar den ena på strumpstickor och den andra med magic loop. Det är för att jag vill sticka båda samtidigt och inte hade tillräckligt med tvåor. Tenderar att bryta av dem på löpande band... Men magic loop funkar faktiskt lika bra det, om inte bättre. (Det är första gången jag stickar en socka med magic loop.)

4 kommentarer:

 1. Akkurat sånn ser mine ut også ;-) - men jeg har ikke fått blogget dem enda.

  Jeg forstår heller ikke vitsen med sokkeblokkere. Sokker skal jo være elastiske for å sitte godt på foten, og når man blokker dem ut, forsvinner jo litt av denne stretchen. Men men - alt for et vakkert utseende! Vi må nok kjøpe oss det nå - om vi skal henge med i sokkemysteriet med STIIIL!
  (så får det ikke hjelpe om sokkene sklir ned når de tas i bruk etterpå, haha :D )

  SvaraRadera
 2. Jisses så fina de ser ut!

  SvaraRadera
 3. övergångarna blir bättre med loopandet hos mig :-) Jag är sugen på sockblockers men stickar så lite sockar att jag inte vet om jag kan rättfärdiga köpet. Du gav mig just anledning, din superbloggare :-)

  SvaraRadera
 4. Vad fina saker du gör. Nu får jag skämmas i helgen över mina simpla alster. Jag kan inte prata och hålla koll på sticket samtidigt. Summa summarum; Jag pratar bättre än jag stickar. =)

  Ser fram emot att träffas.

  /Anna

  SvaraRadera