söndag, januari 18, 2009

Jag lär mig av mina misstag

Jag har inte kommit så långt på mina Tallulah-vantar, men kämpar på när tillfälle bjuds. När jag stickar med två färger samtidigt vill jag att omgivningen ska uppfylla två kriterier:

1) Jag ska vara ostörd.

2) Jag ska själv avgöra när jag ska sluta sticka.

Det händer inte alltför ofta. Men ibland så, och jag tycker det är jättekul när jag väl är igång!
Min senaste lärdom är att jag måste ha kontrastfärgen i vänster hand istället för höger. När man stickar såhär så syns den färg som kommer "underifrån" bäst (kan man lära sig tex i Feitelsons bok), och när jag stickar är det vänsterhandens garn som kommer underifrån. När jag insåg det blev det mycket snyggare på insidan av vanten, som man förhoppningsvis ser på bilden. Det syns mycket bättre i verkligheten.
Det är faktiskt väldigt fult där i början på insidan, men jag tänker se det som en lärdom och inte som ett misslyckande! Ovansidan är i alla fall fin tycker jag.
Nu gäller det att ligga i, eftersom jag är med i tävlingen på Ravelry. 31 januari måste de vara klara!

Nu när jag lagt upp bilderna ser jag att Vilja kladdat på kameralinsen. Hoppas ni har överseende. Ska genast åtgärdas.

7 kommentarer:

 1. De kommer att bli helt fantastiska!

  SvaraRadera
 2. Vad fina vantarna blir! Tvåfärgstickning, det är verkligen tjusigt.
  Verkligen roligt med en "kollega" här i bloggvärlden. Nu är jag inte yrkesarbetande musiker, men en relativt ambitiös lärarstudent. En annan i vår bransch är ju Virkstina.

  SvaraRadera
 3. Ser att du laddar upp för din tröja! Ursnygga vantar. Gå också runt och får igång mig på två färger, men kan aldrig riktigt bestämma mig för projekt, vilket gör att jag startar på annat hela tiden. Men det kommer väl och nu fick jag ju ny inspiration! Min tvåfärgsvariant blir lite lös, så jag tror att jag ska be Sillan om hjälp!

  SvaraRadera
 4. ah dom e hopplösa dom små, inte får man sticka ifred, inte får man ha tekniken ifred ;-) men, med lite hård träning kan även de lära sig :-P

  Förresten måste jag kolla fair isle-grejjen, jag har förstått att man håller en färg i varje hand, men vad är skillnaden i resultat gentemot kaffe-fasset-väv-in-tråden-medan-du-stickar? Då man håller färgerna på samma finger asså..

  SvaraRadera
 5. Hej Mia!!

  Jag är glad att meddela att du är vinnare i min tävling och har vunnit det stora stickpaketet. Stort grattis!! Jag kan inte hitta någon mailadress på din blogg, men maila mig din adress så ska jag skicka paketet på stört.

  /Hanna (Handlas Hantverk)

  SvaraRadera
 6. just det, min mailadress är info@handlashantverk.se

  SvaraRadera