fredag, januari 23, 2009

fantastiskt

...Oj vilka garner jag vann. Igår hämtade jag ut (det rosa!) paketet med vinsten, och jag hade inte riktigt fattat vad det skulle vara i det tror jag, för jag blev verkligen överväldigad!
Manos silk blend är ett helt fantastiskt vackert garn, kvaliteten är... bara hur härlig som helst, silke och merino och alldeles lent. Påminner om Lornas laces lion and lamb fast jämnare och lite tunnare tror jag. Det första jag tänkte var "Clapotis"- men då hade jag behövt en härva till och jag har ju köpstopp. Så det blir nog någon slags löskrage. Jag måste sticka med det- nu!
Artensano alpacka var också en glad överraskning. Det är grövre än garnstudios alpaca och därigenom inte så halkigt retligt- det är ju alpackamjukt, men känns som en betydligt skönare kvalitet att sticka med. Jag minns när jag stickade Johannas julkalender, då hade man dubbelt garn och det blev verkligen en härlig stickkänsla då. Kanske blir det här liknande.
Eco-babyullen har jag redan prövat, håller på med en virkad sjal i samma garn. Så det var ju verkligen välkommet med lite mer, så kan jag göra ngt att matcha sjalen med!
Sen fick jag ju knitpro-stickor, Hanna var väldigt tillmötesgående och bytte femmorna mot 3,5:or eftersom jag redan har femmor. Och Johannas vantkompendium ska bli kul att utforska- helt otroligt vilken vinst!

Tack!

8 kommentarer:

 1. Verkligen fantastisk vinst! Det är inte utan att man blir liiite avundsjuk. =)

  SvaraRadera
 2. Vad är det för färg och färgbad på ditt Manos Silk Blend? Jag har en extra härva av en färg som ser ut att kunna vara den där... Om du är intresserad...

  Fina vinster!

  SvaraRadera
 3. Jag har börjat köpa Artesano från Galen i Garn och är jättenöjd, det är ett mysigt garn.

  Grattis till vinsten!

  SvaraRadera
 4. Oh, vilken fin vinst! Hoppas att det blir fina grejor av dem.

  SvaraRadera
 5. Åh, vad spännande med en löskrage i silk blend. Du måste lägga upp bilder sen! Min mamma gör en stor halsduk i samma färg som du har. Hon kör mosstickning och det kan jag verkligen rekommendera. Det blir jättefint med de färgerna.

  SvaraRadera