torsdag, augusti 07, 2008

February lady och OS

Igår gjorde jag klar födelsedagspresenten till mitt stora lejon, som fyller 10 (!!!) imorgon. Fattas bara knappar, som jag hoppas hinner komma hit ikväll. Mönstret är February lady sweater,(pdf) men ändrat, inspirerad av Juliet. Jag stickade minsta storleken med stickor 4,5 (i ebenholz från Holz&Stein, fantastiskt). När raglanärmen var klar gick jag direkt på ökningar och mönsterstickningen.
Garnet är T'ika från Garnhärvan. Först gillade jag inte färgen (indigo purple), men nu när jag stickat med den i en vecka måste jag erkänna att den är magisk! Riktigt tusen-och-en-natt-lila. Dessutom är garnets kvalitet helt underbar, så mjukt! Jag hade först tänkt mig en virkad poncho av det, men det ville sig inte. Nu känns det bra att det blev en kofta istället! Ca 4 1/2 härva gick åt. Bild med mottagare i kommer.
I morgon smäller det! OS i stickning börjar. Jag ska sticka den snygga "Back to school u-neck vest" ur Fitted knits, även den med min 4,5 sticka (hurra!). Jag är mkt taggad, eftersom båda mina tidigare väst-projekt blivit sorgliga fiaskon. Nu ska det bli av! Garnet är Alaska tweed från Garnstudio som jag köpt på Tradera.

4 kommentarer:

 1. Du har idag fått en utmärkelse på min blogg =).
  Lycka till med OS-stickningen. Jag är själv så i valet och kvalet om jag ska anmäla mig. Jag har så många WIP's som jag vill avsluta. Men jag har ju ett helt dygn på mig att bestämma mig ;).
  Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Vilja i ny klänning lite längre ner på bloggen - jag saknar ord - vilken söt unge/vilken fin klänning!

  SvaraRadera
 3. Snyggt! En ofin fråga men vad drar din dotter i vanliga fall? Jag ska sticka en till min smala 13 åring strlk 34. strlk 164/172. Kanske är xs för litet? Eldstickan

  SvaraRadera
 4. Åh vad den blev fin - nu blev jag taggad att sticka färdigt Frejas också. / Petra

  SvaraRadera