tisdag, juni 17, 2008

Clapotis

Å vad jag önskar att jag fick till en bra bild! Barnen fick fota, och nu är det match. Men det får duga. Min Clapotis är klar, och den är helt Underbar! Garnet och mönstret gifte sig finfint, och jag hoppas hoppas att syrran blir glad för denna present! (Jag räknar kallt med att hon inte läser det här.) Jag gjorde den smalare än originalet, något på 80 maskor tror jag, och på stickor 3,5. Jag använde två härvor och stickade tills jag var nöjd, då hade jag 20 g kvar.
Soft silk (köpt hos 2knit) är perfekt för en sommarsjal. Garnet har dock väldigt ojämn kvalitet- jag använde två härvor, och den första var supertrasslig och hade minst 10 knutar (sant). Andra härvan var alldeles lätt att nysta och hade inte en enda knut. Nu när den är blockad och klar är den väldigt mjuk. Men oj vad färgen rann av när jag tvättade den med lite olivoljetvål och sköljde den- illgrönt vatten i varje skölj. Gav upp och tänkte att ska nån färg vara kvar får den vara, så jag hoppas att syrran aldrig tvättar den.

Det blev ett kort inlägg idag, men nu är det Dödens Grupp. I EM alltså.

8 kommentarer:

 1. Jädrar så fin den är! Har inte stickat den sjalen, men nu inser jag att det ska bli ett sommarprojekt. Har kanske (he he) något garn som kan passa. Den faller ju så snyggt över axlarna!

  SvaraRadera
 2. Kanon fin!
  Flickorna ar ju duktiga pa fotografering.
  Akhila

  SvaraRadera
 3. Grönt ÄR skönt! Vilken fin sjal!

  SvaraRadera
 4. Klart att syrran blir kanonglad för en sån snygg sjal! Håller med dig om garnet, jag är väldigt klyven till vad jag tycker om det.
  Hoppas ni får en fin midsommar, Kram

  SvaraRadera
 5. Å vad fin - såklart blir syrran glad!!

  Lite ätticka i vattnet när man sköljer brukar fixera färgen. Men blev den mycket blekare? annars tål den nog tvätt.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Fin sjal. Blir så sugen att testa! Kul att ha träffat dig live.
  Jag som tog med mig "bUll-bruza" till botaniska!

  /Anna

  SvaraRadera
 7. Riktigt supersnygg!

  SvaraRadera