tisdag, april 01, 2008

Garnlycka!

Jag håller i en liten sambeställning från handpaintedyarn.com. Jag blev dock ruskigt besviken när jag var inne på sidan för att lägga min order, för de ska snart sluta med det underbara merino bulky som jag stickat mossmössor och en tröja av. De har fortfarande finfint lace och dk gillar jag också, men jag betvivlar att jag återkommer för nu har jag lite väl mycket lace och det är egentligen inte min grej.
I alla fall var jag ute på Ravelry i samband med att vi skulle beställa, för att se hur den enda icke-spräckliga färgen av merino bulky man kunde köpa såg ut (korall-orange). Och då snavade jag över ett snarlikt garn på en annan sida, 100purewool.com. Jag surfade dit och höll på att svimma av garnlycka- worsted merino, både en- och flertrådigt, och ett entrådigt i en tjocklek mellan worsted och lace som heter "fingering". Ni som läst min blogg ett tag förstår nog att jag inte kunde hålla mig, utan var bara tvungen att shoppa loss. Tyvärr hade jag inte råd, utan fick finansiera det genom att sälja lite. Men det var det värt, alla gånger!
Idag kom paketet, och det var med lite fjärilar i magen jag öppnade. Tänk om färgerna inte alls var som jag hade trott. Men: De var Exakt som på bilderna på webben! Helt ljuuuvliga! Från vänster: fingering 2 härvor fg "rosa", worsted 3 ply 4 härvor "chocolate", 7 härvor "green grass", 1 härva "red apple" och worsted 1 härva "heavenly baby".
Jag vågade inte ta med någon i den här beställningen eftersom jag inte hade någon erfarenhet från dem och garnerna. Men jag kan bara rekommendera dem å det allra varmaste! Nu ska jag gå och gosa med dem igen...

9 kommentarer:

 1. Jesus vilka härliga garner - vad tusan ska jag sälja för att finansiera ett inköp... P.S. Jag är så himla avis på er lyckosar som ska ut till Grötö i helgen - jag ska jobba!!!

  SvaraRadera
 2. Jag säjer bara -Inled mig icke i frestelse alltså.Vilka ljuvliga garner!

  SvaraRadera
 3. hjälp, det var det finaste på länge. Tar du med en härva i helgen så att man kan få provkänna?

  SvaraRadera
 4. Så fina garner, provklappar gärna på lördag om du har med dig! Ska bli så kul att ses!

  Förhoppningsvis hinner ju kanske det andra garnet komma också.
  Kram,
  Veronica

  SvaraRadera
 5. Åh, vilken trevlig sajt! Det var hemskt länge sedan jag beställde från handpainteyarn också...

  SvaraRadera
 6. Jag mailade dem igår och tackade för deras fina garn. Fick svar idag att nästa gång kan jag få köpa till "special price only for me". Det ni!

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara garner, och vilken sida du hittade, sitter och njuter....suck =). Själv är jag helt galen i blandfärgerna, det är bara svårt att veta vad som passar att sticka med dem tycker jag. Speciellt eftersom jag gärna gör annat än sockor... Men en sjal eller halsduk här och där brukar det bli...

  SvaraRadera
 8. Fina garner!

  Jag tänkte mig att prova min lycka och sälja lite på Tradera men har aldrig testat förut. Vad har du för erfarenheter? Utgångspriser, tid mm.

  Hoppas ni får det riktigt trevligt på Grötö!!

  SvaraRadera
 9. Ojoj, vad mycket godis det fanns hos dem. :)

  Blev frakten dyr?

  SvaraRadera