torsdag, december 06, 2007

ännu mera Tradera och babykofta

Det är alltid lite nervöst med provlappar, tycker jag. Tänk om stickfastheten inte stämmer med de stickor jag vill använda- ibland skippar jag till och med provlapp bara därför. Men nu vill jag att det ska bli bra. Så jag gjorde en provlapp. Anna rekommenderar stickor 3,25 till babykoftan, men det har jag bara i strumpstickor, så jag testade med min fina rosenträ-rundsticka som är 3,5 tjock. Och Hurra! Det funkar! Så nu har jag dragit igång. Stickar båda framstyckena och bakstycket samtidigt enligt rekommendationen i mönstret.
Så har jag lagt ut ännu mera på Tradera! Men sen blir det nog inte mer. Boken "inspired cable knits" har jag själv just ropat hem där. Har haft ögonen på den länge och varit sugen, och när den nu dök upp ville jag gärna ha den. Men det var inte riktigt min "kopp te" längre. Jag är tillräckligt inspirerad av Elsebeth Lavolds vikingamönster, och den finfina flättröjan i Samsoe-boken (hint hint till Lea). Har också lagt ut senaste IK. Det var inget jag gick igång på, gillar nya Vogue knitting mycket bättre. Och nya Knitty och Magknits har också en massa fint!

3 kommentarer:

  1. Tradera är farligt... köpte just 2 grejer av dig. Det känns alltid som man är smart när man lyckas sälja något där, men det visar sig alltid att jag köper för minst det dubbla! Jaja, vad är väl pengar till för? :)

    SvaraRadera
  2. Visst är det underbart med det garnet och lyxiga stickor. Fortfarande tycker jag att det slår det mesta. Dessutom blir det verkligen fint med just mosstickning. Ledsen att du inte vann i lottningen! Hur som helst så finns de hos Deisy nu i flera olika färger.

    SvaraRadera
  3. Ja, senaste Knitty-mönstren är toppen. Väldigt inspirerande.

    SvaraRadera