tisdag, november 27, 2007

Baby-booties och knitting daily

På stickfesten fick vi ett kompendium där arrangörerna hade lagt in några stickbeskrivningar. Jag var väldigt nyfiken på Tinas baby-booties, och eftersom mina djevelluer nu blivit bortskänkta var jag "tvungen" att hitta en annan present till Viljas kompis som vi hälsade på igår. Det var med andra ord ett gyllene tillfälle att sticka bootiesarna. Ryktet gör gällande att de inte ramlar av fötterna på bebbarna, och det tyckte jag lät så oerhört bra.
Såhär blev de, stickade i Debbie Bliss baby cashmerino, stickor 3,25. Jag är väldigt nöjd med ljusgul/grön-kombon, påminner mig om gamla emaljkärl hos mormor.
Måste dock erkänna att de ramlade av den lilla babyns fötter minst tre gånger under vårt besök. Men hon var kanske ovanligt sprattlig ;) Det kan också bero på att jag ville göra en sportvariant med ribbade skaft och rand à la tubsocka istället för snöret runt vristen. Får testa en i originalutförande nu.
För alla IK-prenumeranter och läsare har Knitting daily en schysst service idag. Två av vinternumrets modeller visas med olika modeller, man ser hur de blir på olika kroppar. Visst är det bra? Här är The Henley Perfected och Citrus Yoke Pullover.

2 kommentarer:

  1. hm... de två tröjorna satt ju båda snyggast på Katie... Citrus satt ju eländigt på de andra, mot hals en katastrof mer eller mindre. Dock var den andra tröjan sådär på de andra... men Citrus var ett skämt minst sagt, förutom på Katie... lite farligt med detta när man ser en tröja på bild och tror man själv kommer att se bedårande ut i den ;)
    Må så gott... värmländskan... kramis, ngn som inte ser bedårande ut i något, hihihi... omöjligt ;)

    SvaraRadera
  2. Har du fått tidningen?jag väntar på den det är ju ganska länge sen de började presentera modellerna nu.

    SvaraRadera