lördag, maj 12, 2007

Nit, flit och lite glamour

I måndags var jag en sväng på Jups. Alltid lika trevligt att sitta ner med sina stickande vänner och prata en stund. "Vad är det där för evighetsprojekt?" undrade Linda när hon såg min Elizabeth I-ärm som jag tragglar med. Och det är exakt vad jag känner för den just nu. Jag får verkligen anstränga mig för att inte ta fram andra roligare stickningar. Bara slätstickning så långt ögat når, och med minskningar som inte får missas. Som jag naturligtvis, trots min eminenta varvräknare, missar ändå och får repa upp. Tredje gången gillt är det på raglanminskningen på ärmen nu, jag blir galen. Nit och flit är ledorden som sagt var, och nu är jag snart klar med första ärmen. Samtidigt som min svåger nog i skrivande stund springer in i mål på Göteborgsvarvet några hundra meter härifrån- "heja! Jag kan tyvärr inte komma eftersom jag är mitt inne i min egen slätstickningsmara just nu."
Bredvid den snart färdiga ärmen på fotot ligger dagens glamourshopping- en härva som jag köpte på Deisy design. Det var egentligen meningen att jag bara skulle köpa garn till en väninna som fyller år, men jag ville också ha... såg garnet på stickcaféet i måndags och blev alldeles lycklig- olika sammanknutna glammigt glansiga kvaliteter som kan bli en enkel men flashig sjal till exempel. Rolig present! Den jag ska ge bort var i mustigt röda nyanser, men den ligger nu inslagen i ett paket tillsammans med ett par stickor nr 8. Hoppas det blir uppskattat! EDIT: lägger in en bild till på garnet, så att ni förstår glamour-faktorn :-)
I senaste numret av Interweave knits tipsar Amy Singer om Etsy. Där har jag nu surfat runt ett bra tag- vilket höjdarställe! Sånt här garn vill jag köpa...
För övrigt har jag stickat varsin "one skein wonder" till mina döttrar. Stickade dem i Garnstudios Paris, så det blir väldigt billigt och trevligt! Bild kommer när modellerna är hemma och jag kommer ihåg att ta kort!

5 kommentarer:

 1. Mia, det ska bli så otroligt spännande att se din Elisabeth när den är färdig. Du kommer att vara så himla fin i den färgen dessutom!
  Undrar lite varför du inte gör båda armarna samtidigt, eller gillar du inte det? Tycker man lätt drabbas av second sock syndrome fast med armar annars. En liten tanke...
  kram!

  SvaraRadera
 2. Tack, hoppas det! Att den blir fin på alltså. Det där med två ärmar samtidigt är ju smart, sånt tänker jag aldrig på. Nästa tröja. Nu är det minst sagt trögt, men jag har startat på ärm 2 i alla fall :-)

  SvaraRadera
 3. Vilket underbart glamourgarn, jätteläckert!

  SvaraRadera
 4. Oj vilket överdådigt glamourgarn! Visste knappt att sånt fanns.
  Är det stora stickor och rätstickning som gäller?

  SvaraRadera
 5. jag håller med dig om att ärmarna var lite tråkiga. men nu har du ju bara en kvar - och sedan behövs den bara sys ihop. och sedan får vi läsare kanske se en bild där du har på dig den!

  så spännande - den kommer att bli jättefin!

  SvaraRadera