tisdag, mars 27, 2007

Reptilerna är klara!

Hurra! Lagom tills det blev helt onödigt med sockar blev jag klar. Vi har haft närapå 20 grader varmt idag och igår. Men på kvällskvisten kan det vara skönt med sockor, och vem vet, det kan bli kallt igen. Fotograferade på vår dammiga balkong, den är inte iordninggjord för våren men ändå solig och skön denna tisdageftermiddag.
Jag stickade sockorna helt enligt mönstret, med undantag för tån. (Det är bara
father and son-sockornas tå som gäller för mig numera.) Jag tycker om dem, förutom att de hasar ner. Så det får bli några strumpor under när man ska glassa runt i de här.
Fakta: mönster från
Knitty, Opal uni fg 1414, bambu-strumpstickor nr 2 från Prym.
Tack snälla för kommentarerna jag fick förra gången jag visade upp sockorna, det värmde verkligen, och fick mig att fortsätta med nit och flit tills de var klara. Nu hejar vi på
Heidi, som just börjat med sina, och på Petra. Kul att vi i alla fall blev ett litet gäng i den här mini-KALen!
Nu ska jag sätta fart med min
Elizabeth I. På många sätt är mönsterstickningen i den lik reptilsockorna, så jag är inspirerad. Nit och flit är ledorden. Först ska jag bara sticka en provlapp i Calmer till linnet i Thorn & Thistle Twinset från IK sommar 2006.
EDIT: Hej vad det gick med provlapps-stickandet! Calmer är ju ett underbart garn. Nu blir det svårt att hålla sig ifrån det. Ja, vad ska man säga om det här? Helt okej? Ska jag satsa på ett sånt här linne?

11 kommentarer:

 1. Jättesnygga sockar. De skulle vara kul att sticka.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Åh vad fina.
  Var de svåra att sticka. Ser avancerat ut.
  kram Ywonne

  SvaraRadera
 3. Jättefina sockor. Våren kan bli kall så det är säkert bra med ett par snygga sockar.

  SvaraRadera
 4. Yes Mia, nu har du varit duktig! De är skitsnygga! Hmmm, tyckte du att jag nästan fuskade lite som glömde att offentligt erkänna att mina bara har mönster på framsidan...
  Yes igen, tycker verkligen att du ska göra ett linne i det. Gillar du Calmer? Har inte testat, men sett att de har tagit in det på Strikk. Kankse dags för en inspirationsrunda dit snart?

  SvaraRadera
 5. Amen, de blev ju ursnygga!

  SvaraRadera
 6. Vilka jättefina strumpor. Tyckte in om dem när jag såg mönstret, men efter att ha sett dina börjar jag fundera på att sticka mig ett par jag också.

  SvaraRadera
 7. Å så utrolig flotte sokker !! Nydelig farge på garnet også. Er innom for å ønske deg en riktig God Påske!

  SvaraRadera
 8. Hello Mia,
  The socks looks great. And thank you (Petra & Anna) for your inspiration. I'm now also back into knitting after years and has just finished my Reptiles (posted on my blog).
  Thanks again for all inspiration.

  SvaraRadera