måndag, maj 22, 2006

Pippitröja på g

Idag börjar egentligen Tudor Roses-knitalongen, men jag har inte börjat med min Elizabeth I än. Först ska jag, banne mig, sticka klart den söta Pippitröjan. Den söta tröjan som sakta driver mig till vansinne. Pga:

Att sticka avigt med två färger i samma varv är knöligt.

Att sticka med Mandarin Petit bomullsgarn är osmidigt. Det blir inte alls jämnt, snarare randig struktur på slätstickningen. Jag hoppas innerligt att det jämnar ut sig i tvätten.

Men: Det är ju en himla söt tröja och det går faktiskt ganska snabbt. Nu kommer jag tyvärr att jobba oavbrutet (nästan) i två veckor så jag är lite orolig för att mitt stickschema blir lidande. Men jag hoppas att ärm två kan bli avklarad ganska snabbt. Idag har jag stickat den första ärmen, samtidigt som jag såg "Shakespeare in love" för att fira starten av Tudor Roses KAL. Så jag är i alla fall igång mentalt!

6 kommentarer:

 1. Stickschema? Skulle inte du ta det lugnt med stickningen ett tag, ingen stress och press?

  Hoppas pippi-tröjan blir bra, det mesta brukar ordna sig i tvätten, speciellt med bomullsgarn tycker jag. Jag ska börja på en snart, fast i ull, hoppas jag står ut med de aviga varven...

  SvaraRadera
 2. Jaa det där med stickschema var inte så seriöst menat. Betyder egentligen att jag får ont om slappa stickdagar den närmaste tiden. När jag jobbar vill jag mest lata mig och göra annat när jag kommer hem. Numera.

  Men: jag tycker att min lilla timeout har givit resultat redan, faktiskt! Inspirationen är tillbaka och jag stickar för nöjes skull (och, vad gäller pippitröjan, för systerdotterns skull)

  SvaraRadera
 3. Tröjan blir verkligen jättesöt! Såg att du hade länkat min blogg och kom på att jag glömt att länka dig! *åtgärdar*

  SvaraRadera
 4. Hej Mia! Mönstret till min gröna påfågelsjal i alpackagarn har jag hittat i Lena Blidells "Sköna sjalar". Lade till två mönsterrapporter för att få den lite bredare. Har ingen aning om hur det stämmer mot stickning i mönstergarnet men jag blev nöjd med resultatet.
  Jag har även sett att det finns gratis mönster på nätet men just nu kan jag inte dra mig till minnes precis var. Ska ta en funderare och sen försöka kolla runt när jag har lite mer tid. Återkommer när/om jag hittar mönster.

  SvaraRadera
 5. Vart har du hittat mösntret till pippi-tröjan? Och fanns den i större storlekar? Alltså till barn som är 5-6 år? Den kommer ju bli jättefin! En riktig klassiker!

  SvaraRadera
 6. Tröjan blir ju jättefin! Hos mig hittar ni mönster i dockstorlek som heter 'minipippitröja' *skrattar*

  SvaraRadera