torsdag, april 06, 2006

Pinwheel sweater!

En lite halvbra bild, grodperspektiv, tagen av min 7-åring... Men visst blev tröjan fin! Jag är så nöjd och glad, särskilt eftersom det här är första gången jag försökt räkna om ett mönster för att få det att passa till ett annat garn. Jag har stickat lite i blindo ibland, ska erkännas. Men det gick, på första försöket! Hurra! Den ser ut som på bilden i reklamen! :-)

Mönstret är skrivet för stickor nr 10, och jag stickade med 5 1/2:or. Garnet är från Handpainted yarn, fg Oceanos. Jättekul stickning, runt runt och så lite kanter nertill och upptill. Raglan-shapingen var skum, inte som jag gjort tidigare utan ganska långt ner bara, sen stickar man rakt upp och halskanten börjar väldigt tidigt, som en del av oket och minskas ner ganska kraftigt, vilket blir lilla polokragen. Solklart? Jag fick chansa. Men som sagt var, en kul stickning, och snabb! Rekommenderas.

9 kommentarer:

 1. Stiligt! Jag gillar hela oket med ärmarna och halsringningen. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Snygg! Har inte sett orginalet, men kan tänka mig att tröjan gör sig bättre på stickor 5.5. Och väldigt vackert garn har du använt också.

  Det där ser ut att lätt kunna bli en favvo tröja för alla dagar! Jättefin!

  SvaraRadera
 3. Vilen fin tröja du fick till! Och den ser ut bättre än i reklamen! ;-)

  Undrar om jag vågar mig på den där själv?

  SvaraRadera
 4. snygg tröja, gratulerar!
  hälsning från Island
  Frida

  SvaraRadera
 5. Wow, cool!

  Blev ju hemskans snygg tycker jag!

  SvaraRadera
 6. Vad snabbt du stickar! Och fint. Oh, nu fick jag inspiration att avsluta min 2:a virkade mössa... Så långt har jag kommit i virkvärlden. Har inte kommit till stickvärlden än. Annat än genom din blogg såklart:)

  SvaraRadera
 7. SNYGG!!! Grattis!
  Funderar på att ta fram yllegarn och sticka en riktigt tjock tröja så att våren komemr någon gång. Här snöar det nämligen för typ sjuttielfte dagen i rad..... *Suck*

  SvaraRadera
 8. Åhhh Mia, så fin du är i din snygga tröja!

  SvaraRadera
 9. Instämmer i superlativen!

  SvaraRadera